... aneb od všeho trochu a tak trošku o ničem
co se mi přihodilo mezi časným ránem 31. července 2009 a pozdním večerem 15. ledna 2010
na Východě, u tří moří, v největším evropském městě, v zemi musulmánské, prostě v Turecku ...

Po žních k Turkovi! .LIVE!

Šumperk - Čarovna - neděle 7. února, 18:00 [plakát]
Olomouc - ve spolupráci s POSPOL, Přírodovědecká fakulta UP, učebna 3003 - úterý 2. března, 18:00 [plakát] zrušeno
Brno - v rámci cyklu Cestovatelské středy, Přírodovědecká fakulta MU, posluchárna G1 - středa 17. března, 18:00 [plakát 1] [plakát 2]
Praha - Národní informační centrum pro mládež - čtvrtek 25. března, 19:00 [plakát 1] [plakát 2]
Olomouc - ve spolupráci s POSPOL, Přírodovědecká fakulta UP, učebna 3003 - pondělí 19. dubna, 18:00 [plakát]
Brno II - Klub cestovatelů - pondělí 26. dubna, 18:30 [plakát]

2. návštěvní víkend (14. prosince 2009)

Minulý víkend mě navštívili kamarádi, Walisáci a Venduláci, tradičně mi dovezli něco tepla v tekuté podobě. Počasí nebylo tolik mystické jako minule, İstanbul nám dal okusiti slunce i deště. Krom toho jsme okusili osvědčené i nové kousky - pravý a nefalšovaný trh tentokrát v Beşiktaş kde jsme zvedli rekord v počtu nakoupených šátků na 16 ks, spoustu čaje doma, na lodi i na ulici, Modrou mešitu a její dvě menší sestřičky, cisternu z římských dob, kde jsme měli drobnější konflikt při kontrole lístků koupených na půjčené studentské karty, mikulášskou besídku se svařákem, jízdu dolmuşem, tavlu a nargile, ale těžiště naší práce spočívalo v jídle. Honza dorazil vybaven seznamem (viz Od ajranu po olivy) a odhodláním vyškrtat co nejvíce položek. Od prvního dne jsme nasadili slušné tempo, které občas trošku vázlo, když se ve Vendině zorném poli objevila kočka a definitivně jsme se zasekali, když jsme narazili na dětské hřiště. Nicméně i přes tyto překážky jsme zpráskali, co se dalo. Zcela zlatým hřebem pak byla návštěva hamam, kde nás solidně protáhli a jako obvykle i natáhli.
Děkuju za parádní víkend, za adventní kalendář s Krtečkem a za převoz horolezeckého vybavení, páru bot a pár kousků oblečení zpět do ČR.

Žádné komentáře: